Skip to main content

Jewelry design

Strak zilver of speels kleurrijk, met steeds een gevoel voor sterke symmetrie en geometrie, dat is in een notendop samengevat waar “Veroniek Dutré Juweelontwerp" voor staat.

Na haar studies Burgerlijk Ingenieur Scheikunde, en het behalen van de titel van Doctor in de Toegepaste Wetenschappen (KULeuven), deed Veroniek nog vijf jaar wetenschappelijk onderzoek naar het hergebruik van industriële afvalstoffen bij VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek). Daarna woonde ze twee jaar in Lyon. Na haar terugkeer nam haar carrière een andere wending, en ze werkt sinds 2010 deeltijds als grafisch vormgever.

Veroniek maakte reeds in 2002 kennis met de wereld van het edelsmeden en het sieradenontwerp. Eerst volgde ze de opleiding "Ontwerpen van sieraden" aan Syntra in Hasselt, die ze in 2004 beëindigde. Vanaf 2004 volgde ze deeltijds kunstonderwijs aan de Haspengouwse Academie in Sint-Truiden in de richting "Edelsmeedkunde", een opleiding die ze in juni 2013 beëindigde. Sinds januari 2015 volgt ze de opleiding Juwelier/Goudsmid aan Syntra Tongeren. In september 2016 startte ze een bijkomende opleiding Edelsteenzetter (Syntra Tongeren).

Haar eindwerk “arsUEniek” (aan de Academie in Sint-Truiden) is een knipoog naar haar doctoraatsstudie, die handelde over de verwerking van industrieel arseenhoudend afval. De atomaire structuren en kristalroosters van diverse arseenmoleculen vormden het uitgangspunt van haar eindwerkcollectie, die voornamelijk halssieraden omvat. Doel is om in de nabije toekomst uit het eindwerk een verkoopbare collectie af te leiden.

“Haar werk is fris, vernieuwend en speels, met een knipoog”, dixit juweelontwerpster Karen Wuytens die samen met Kunstwerkt Veroniek uitkoos voor het “Designed By: Me na-traject 2013”. Deze verdere begeleiding was het resultaat van een feedbacksessie (categorie Juweelkunst) met een professioneel ontwerper rond het thema “Van hobby naar bijberoep”. De selectie voor dit traject zorgde voor een enorme stimulans om de vele plannen een concrete uitwerking te geven, en die jarenlange hobby nu definitief een professionele invulling te geven.

In 2013 startte ze ook haar eigen label als juweelontwerper en trad ze met haar eerste collectie naar buiten. Voor deze eerste collectie vormt de bol in al zijn aspecten het uitgangspunt: ringen en schijfjes in verschillende dimensies worden opnieuw gevormd en gecombineerd, steeds met een gevoel voor minimalisme en met een strakke stilering.


Alle sieraden zijn volledig handvervaardigd in eigen atelier.

Comments

Popular posts from this blog

Boetiek Uniek

New store new store

Binnenkort vind je een selectie van mijn werk ook bij Boetiek Uniek in Herent.
Verder kan je ook terecht bij:

Pop Up KADOen dit tot eind 2017 Ketelstraat 3, Diest
Online, vind je een selectie uit de collectie (H2O - collectie en Floral #2 - collectie) op
www.belgunique.be

en ook nog in volgende shops: Muhjo / OJA / Vertelles

Coming up ...

Dit najaar op volgende beurzen:

De Bonte Fabriek, Sint-Niklaas, za 7 en zon 8 okt
Handgemarkt, Genk, zon 15 okt
De Shopfabriek, Heusden-Zolder, zon 5 nov
Stiel en Stijl, Leuven, zat 11 nov

Vanaf 1 oktober ook in de Pop Up KADOen dit tot eind 2017 Ketelstraat 3, Diest
Online, vind je een selectie uit de collectie (H2O - collectie en Floral #2 - collectie) op
www.belgunique.be

en ook nog in volgende shops: Muhjo / OJA / Lasso / Vertelles


KADO pop up

KADO opent opnieuw haar deuren

Kado, de eindejaars-pop-up
Kado, vanaf 1 oktober
Kado, gedurende drie maanden
Kado, Ketelstraat 3 in Diest

en Veroniek Dutré Jewelry Design is erbij

check de Facebookpagina